HAKKARİ / YÜKSEKOVA - Mehmetçik Ortaokulu

Eyl

'Zaprzyjazij sie z Kropka/Make Friends With Dot'  etwinning projemiz ile Okulumda matematik derslerinde etkin kullanırdım. Bunlar negatif sayılar ve çarpım tablosuyla ilgili oyunlardı Öğrenciler tekerlek kullanarak  ilginç sanat çalışmalarını yaptılar .İngilizce "o" harfini kullanarak eserler hazırladılar. Öğrecilerim, Polonya'danöğrencilerle çevrimiçi bir sınava katıldılar. Çok keyifliydi

May

"Artık kaçmıyorum sayılardan etwinning projesi dijital panomuz " Projemiz süresince Eğitim -Öğretim ''Uzaktan Eğitim'' olduğu için proje panolarımızı okullarımızda oluşturamadık.Bu yüzden projemizin yaygınlaştırılması amacıyla  için  ''Padlet'' Web 2 aracı ile dijital panolarımızı oluşturduk. "Proje Dijital Panosuna" aşadaki linkten ulaşabilirsiniz.

Nis

"Artık Kaçmıyorum Sayılardan" etwinning Projesi Okulumuz Matematik öğretmenlerinden Esma YÜREGİL Öncülüğünde başlatılmıştır. Yapılacak çalışmalarında öğretmenimiz Esma YÜREGİl'e ve öğrencilerimize Kolaylıklar diliyoruz. Proje sayfasına gitmek için aşağıdaki linki tıklayınız.

Ock

Okul Müdürümüz Sayın Muzaffer ONSALAN Karne Törenindeki  Konuşmasında:

“Çok Kıymetli Öğretmen arkadaşlarım, Sevgili Öğrenciler, Çok Kıymetli Veliler,
            Bu günden itibaren 4-5 aylık bir maraton sonunda 1.yarıyılı tamamlamış bulunuyoruz. Bugün alınan karneler öğrencilerin bir dönem boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır.
            Sevgili Öğrenciler,
            Başarı birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir faktördür. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir. Ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmazdır.
            Başarılı olmanın belkide en önemli aşaması kendine güvenmedir.
            Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğimiz dönemlerdir. Bütün bir dönemin yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Aslında her gün ve her an yaptığımız işi değiştirerek de dinlenebiliriz. Bunun için tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktiviteleri yapmanızı öneriyoruz.

Değerli Veliler,
            Karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız.
            Çocuklarınızın başarısızlığını problem yapmayın, başarılarını da abartmayın. Karnenin bir sonuç olduğunu unutmayın. Problemlerinizi bir aile sıcaklığı içinde çözmek, çocuklarınızın başarısını hep beraber paylaşmak en büyük arzumuzdur.
            Bu vesileyle, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Tüm öğretmen arkadaşlarıma, bir dönem boyunca yararlı ve fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Tüm velilerimize sağlık başarı ve mutluluk dolu günler temenni ediyorum.” Dedi.

Ock

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 1. dönem sonu  5.6.7.ve8. Sınıf öğrencilerimizin  akademik güdülenmelerine katkı sağlamak, öğrencilerimizin okula olan ilgilerini artırmak, okulunu ve kendilerini temsil edebilme güçleri kazanmalarını sağlamak amacıyla sınıflar arası bilgi yarışması düzenlenmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.